Vught: 073 6577877

info@hetbesteoor.nl

St. Michielsgestel: 073 8440009

smg@hetbesteoor.nl

Zaltbommel: 073 6577877

info@hetbesteoor.nl

Headerafbeelding

Prijzen en vergoedingen

Kosten, vergoedingen en de eigen bijdrage

`t Beste Oor heeft contracten met alle zorgverzekeraars en helpt u om de vergoeding te krijgen waar u recht op heeft. Bij een minimaal gehoorverlies van 35dB heeft u in principe recht op 75% vergoeding van de aanschafprijs van het hoortoestel. Afhankelijk van uw zorgverzekering, polisvoorwaarde en aanvullende verzekering kan uw vergoeding anders zijn. In sommige gevallen kunnen uw hoortoestellen zelfs 100% vergoed worden. De keuze en daarmee de prijs van uw hoortoestel wordt bepaald door uw zorgverzekeraar. Middels een vragenlijst wordt een keuze gemaakt voor een bepaald hoortoestel. Dit systeem zorgt volgens de zorgverzekeraars voor een adequate hooroplossing. De prijzen van hoortoestellen binnen dit zorgsysteem variëren per zorgverzekeraar. Op de website van Independer vindt u een praktisch overzicht van aanvullende vergoedingen voor gehoorapparaten per zorgverzekeraar.

Wilt u een hoortoestel in de nieuwste uitvoeringen met de nieuwste technieken dan kunt u geen gebruik maken van het systeem met vergoedingen. Helaas zijn deze meest geavanceerde hoortoestellen niet in het systeem van de zorgverzekeraars opgenomen. Wij weten echter uit ervaring dat veel mensen wel gebaat zijn met deze geavanceerde hoortoestellen.

Lees meer over de keuze van hoortoestellen op de pagina: wie kiest uw hoortoestel uit? >>

De audicien zal u graag persoonlijk adviseren en informeren over de mogelijkheden en exacte prijzen. Maak geheel vrijblijvend een afspraak met 't Beste Oor.

De fiscus betaalt mee aan uw hoortoestel

Belastingvoordeel bij aanschaf zonder vergoeding via zorgverzekering
De onduidelijkheden omtrent de fiscale aftrekbaarheid van hoortoestellen zijn u vast niet ontgaan. Er is uitgebreid navraag gedaan bij de Belastingdienst en uiteindelijk blijken er sinds 2017 wel degelijk mogelijkheden te zijn om de kosten van een hoortoestel af te trekken. Na schriftelijke bevestiging van de Belastingdienst kunnen we concluderen dat dit belastingvoordeel alleen geldt indien de cliënt hoortoestellen aanschaft zonder gebruik te maken van een eventuele vergoeding via de zorgverzekering. Met andere woorden: de aanschaf betreft een privé-aankoop die niet mag worden gecombineerd met enige vergoeding via de zorgverzekeringswet (basis of aanvullende verzekering).

© 't Beste Oor 2023
Created by